فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و هشتم شماره 9 (پیاپی 169، آذر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا دارابی، فرشاد همایونی مقدم*، محمدحسین نصر اصفهانی صفحات 2993-3008
    مقدمه

    استفاده از بافت های سلول زدایی شده مورد توجه محققین مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بوده است. ماتریکس خارج سلولی (Extracellular Matrix) محصول ترشح شده از سلول های یک بافت، با عملکرد حمایتی و تنظیمی برای سلول های درون آن بافت است. این ECM شامل: پروتیوگلیکان ها، گلیکوزآمینوگلیکان ها (Glycosaminoglycans, GAGs) و پروتئین های فیبری است. ترکیبات ECM در مورد هر بافت منحصر به نوع آن بافت است، به خصوص ECM بافت مغز که به دلیل ظرفیت محدود برای نوسازی سلول ها در دوران پیری و صدمات مغزی، قابل توجه بوده است. بافت مغز سلول زدایی شده می تواند ECM مورد نیاز برای رشد و بقای نورون ها را فراهم کند از این رو تکنیک های سلول زدایی در دسترس مبتنی بر روش های فیزیکی، شیمیایی و آنزیمی برای سلول زدایی بافت مغز و تهیه ECM موجود هستند. با توجه به شکنندگی بافت مغز، روش های سلول زدایی به سه روش دترجنت، دترجنت-آنزیم و فیزیکوشیمیایی-آنزیم دسته بندی شده اند. ما در این مقاله مروری به مقایسه و بررسی روش های سلول زدایی مغز جهت معرفی بهترین روش موجود پرداخته ایم.

    نتیجه گیری

    بافت سلول زدایی شده مغز حاوی اجزاء گلیکوپروتئینی متنوعی می باشد که می تواند در تهیه داربست های مهندسی شده برای بقای سلول های عصبی و هم چنین تهیه ارگانویید های مغزی کاربرد داشته باشد. جهت سلول زدایی بافت مغز روش هایی که در آن ها حلال های شیمیایی ترایتون ایکس 100، تریپسین و DNase در کنار چرخه های ذوب و فریز و استفاده از سانتریفیوژ با دور کم به کار رفته اند بسیار موفق تر بوده اند.

    کلیدواژگان: بافت عصب، سلول زدایی مغز، ماتریکس خارج سلولی، پروتئوگلیکان، مهندسی بافت، نورون
  • ماریه هنرمند*، رامین سراوانی، حسین انصاری، ایمان تیموری صفحات 3009-3016
    مقدمه

    استوماتیت آفتی راجعه (RAS) اختلالی است که با زخم های عودکننده محدود به مخاط دهان در بیمارانی که هیچ نشانه دیگری از بیماری سیستمیک ندارند مشخص می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی سطح بزاقی اینترفرون گاما، در بیماران مبتلا به استوماتیت آفتی راجعه (RAS) بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه موردی-شاهدی 30 بیمار مبتلا به RAS (در دوره عود و بهبودی) و 25 فرد سالم به عنوان گروه کنترل با هم مقایسه شدند. نمونه های بزاقی جهت ارزیابی میزان اینترفرون گاما به روش الایزا بررسی شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS version 16 و آزمون Mann-U-Whitney و Wilcoxon مورد بررسی قرار گرفت. 0/05<P معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    میانگین سطح بزاقی اینترفرون گاما در بیماران مبتلا به آفت دهان، pg/ml 31/02 ± 45/01 و افراد سالم pg/ml 19/02 ± 32/04 بود (0/001<P). هم چنین میزان اینترفرون گاما در دوره عود pg/ml 31/02 ± 45/01 و در دوره بهبودی pg/ml 52/04 ±  58/03 بود (0/67=P). 

    نتیجه گیری

    میزان اینترفرون گاما بزاق در بیماران مبتلا به  RAS  نسبت به افراد سالم بیشتر بود.

    کلیدواژگان: آفت راجعه دهانی، اینترفرون گاما، بزاق
  • الهه درویشی، مهسا مینادی، سمیه میرصادقی، بهرنگ شیری ورنامخواستی* صفحات 3017-3029
    مقدمه

    تاکنون تحقیقات بسیاری در زمینه دارورسانی هدفمند به منظور به حداقل رساندن عوارض جانبی، رساندن کنترل شده دارو به محل مورد نظر و هم چنین دستیابی به اثرات مطلوب درمانی انجام شده است. زیولیتیک ایمیدازولات-8 (ZIF-8) زیردسته ای ازMOF می باشند که زیست سازگار بوده، در محیط آبی پایدارند و دارای تخلل تنظیم پذیر می باشند. هم چنین درpH های پنج یا شش، پیوند بین یون ها از بین رفته و باعث آزاد شدن دارو می گردد. دراین پروژه به منظور بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و افزایش کارایی داروهای لیپوفیل در درمان سرطان، از ساختار ZIF-8 به عنوان حامل کورکومین استفاده شد.

    روش بررسی

    این تحقیق یک مطالعه پایه ای تجربی است که در آن نانوذره ZIF-8 از روش همرورسوبی ساخته شد. هم چنین برای اثبات حساسیت به pH آن ها، ابتدا کورکومین به صورت درجا در ZIF-8 کپسوله شده و با روش های XRD، SEM، TEM، DLS خصوصیت یابی شدند. سپس بررسی رهایش آن در دو pH پنج و 4/7 بافر فسفات سالین بررسی قرارگرفت. در نهایت آزمایشات برون تن با روش MTT بر رده سلول های سرطانی پروستات (PC3) انجام شد. تفاوت ها از طریق آزمون تحلیل واریانس (Analysis of variance (ANOVA)) با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 مقایسه شدند.

    نتایج

    پس از خصوصیت یابی نانوذرات با روش های مذکور، ابعاد نانو ذرات بین80-60 نانومتر و ابعاد نانوذره همراه کورکومین بین 120-110 نانومتر بوده است. هم چنین بارگیری دارو در نانوذره ZIF-8 حدود 72% بود که مقدار قابل قبولی است. مطالعات رهایش دارویی نشان می دهد که در محیط اسیدی حدود 80% دارو آزاد شده اما در محیط طبیعی و در سلول های سالم حدود 20% رهایش دارو رخ داده است.

    نتیجه گیری

    نانوذرات حاصل ظرفیت بالایی در درمان سرطان پروستات و حداقل آسیب به سلول های سالم از خود نشان دادند. می توان گفت استفاده از این فرمولاسیون جهت دارورسانی هدفمند سرطان نه تنها عوارض داروهای ضد سرطان را کم می کند بلکه اثر بخشی آن ها را افزایش داده و هم چنین می تواند برای دارورسانی داروهای کم محلول و یا نامحلول در محیط های بیولوژیکی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دارورسانی هدفمند، سرطان، چارچوب فلز-آلی، زئولیتیک ایمیدازولات-8، کورکومین
  • محمد نریمانی، سید محسن نعمتی* صفحات 3030-3043
    مقدمه

    چاقی به عنوان مشکلی مهم در سراسر جهان در حال بروز است. از بین عوامل سهیم در چاقی، به نظر می رسد آشفتگی روان شناختی و عزت نفس اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که شرایط استرس زا منجر به بی نظمی در رژیم غذایی، عدم ورزش کردن و دشواری تنظیم هیجان می گردد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین آشفتگی روان شناختی و عزت نفس با شاخص های تن سنجی در کودکان چاق بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش از نوع همبستگی بود و نمونه پژوهش شامل 150 نفر از دانش آموزان در محدوه سنی 10 الی 14 سال در سال تحصیلی 97-96 در شهرستان اردبیل بودند و به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های DASS42  و عزت نفس آیزنگ و اندازه گیری های تن سنجی استفاده شد و داده های گردآوری شده با نرم افزار version 16 SPSS و آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که رابطه بین اضطراب و افسردگی با شاخص های تن سنجیBMI) body mass index) و (WHR waist to hip ratio) و abdominal volume index)  )AVI) معنی دار است و رابطه بین استرس و شاخص های تن سنجی BMI و AVI معنی دار است (0/05  <p). هم چنین رابطه بین عزت نفس و شاخص های تن سنجی BMI و WHR و AVI معنادار است و این رابطه به صورت منفی و معنادار است. هم چنین نتایج رگرسیون نشان داد که پیش بینی شاخص تن سنجی  BMI از روی استرس می باشد (0/05 <p). 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که شاخص های تن سنجی با اضطراب و افسردگی رابطه مثبت و با عزت نفس رابطه منفی است.

    کلیدواژگان: آشفتگی روان شناختی، عزت نفس، شاخص های تن سنجی، کودکان چاق
  • فاطمه حسین زاده، هادی تابش*، فرح فرزانه صفحات 3044-3055
    مقدمه

    بیش از یک سوم زنان در طول زندگی خود خونریزی غیرطبیعی رحمی را تجربه می کنند. با توجه به مشکلات قرص های هورمونی استفاده از حلقه های واژینال حاوی هورمون های پروژسترونی می تواند انتخاب مناسبی برای درمان محسوب شود. در این مطالعه طراحی و ساخت حلقه مخزنی با قابلیت رهایش هورمون لوونورژسترل مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی

    در مطالعه تجربی حاضر، به منظور ساخت حلقه های واژینال حاوی لوونورژسترل فایبرهای سیلیکونی زیست سازگار که دو سر آن با کلاهک های مخصوص به هم وصل گردیده استفاده شدند و درصدهای وزنی مختلف شامل 0/1، 0/2 و 0/4 هورمون لوونورژسترل نسبت به پارافین (به عنوان حامل دارو) درون فایبرها بارگذاری شدند که به ترتیب RSC1، RSC2 و RSC3 نام گذاری شدند. رهایش روزانه و تجمعی لوونورژسترل توسط دستگاه طیف سنج نوری اندازه گیری و مقایسه شده و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS version 16 و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.

    نتایج

    بعد از رهایش انفجاری در روز اول که به میزان متفاوتی برای این سه پروتوتایپ بود از روز دوم تا سی ام برای RSC3 و از روز چهارم تا سی ام برای RSC1 و RSC2 رهایش پیوسته لوونورژسترل را از پروتوتایپ ها داشته ایم که میانگین رهایش روزانه برای سه پروتوتایپ RSC1، RSC2 و  RSC3به ترتیب برابر 8/22 ± 24/10، 9/02 ± 41/77 و 5/07 ± 83/29 میکروگرم در روز بوده است.

    نتیجه گیری

    باتوجه به یافته ها می توان حلقه های واژینال با قابلیت رهایش پیوسته و پایدار لوونورژسترل تا بازه 30 روزه را طراحی کرده و میزان رهایش روزانه آن ها را براساس بارگذاری اولیه دارو کنترل نمود. این روش می تواند جایگزین مناسبی برای قرص های هورمونی خوراکی در درمان خونریزی غیرطبیعی رحمی باشد.

    کلیدواژگان: حلقه های واژینال، سیلیکون، لوونورژسترل، دارورسانی
  • راضیه فلاح، محمد جواد اسدی، رضا نفیسی مقدم*، محمدحسین احرار یزدی صفحات 3056-3066
    مقدمه

    در نوزادان جهت یافتن علت تشنج، تصویر برداری رزونانس مغناطیسی (MRI) ، تصویربرداری ارجح می باشد. این مطالعه به منظور بررسی یافته های MRI بدون تزریق مغز نوزادان بستری شده با تشنج و تاثیر آن بر مداخله های تشخیصی درمانی نوزاد صورت گرفت.

    روش بررسی

    دریک مطالعه توصیفی گذشته نگر و با روش نمونه گیری غیر تصادفی آسان، پرونده طبی و MRI مغز نوزادانی که به علت تشنج در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و یا بخش کودکان بیمارستان شهید صدوقی یزد از شهریور 1397 و قبل از آن بستری شده بودند، بررسی شد. اطلاعات در محیط نرم افزارSPSS:version 16  به کامپیوتر وارد شده، شاخص ها و جداول مورد نیاز تهیه و از آزمون آماری Fisher exact test و کای اسکوار برای تعیین رابطه بین متغیرهای کیفی و از آزمون تی تست مستقل برای مقایسه میانگین ها در دو گروه استفاده شد.

    نتایج

    25 دختر و 38 پسر بررسی شدند که علت تشنج در 94% یافت شد و شایع ترین علت هیپوکسی موقع تولد در 22 نوزاد (35%) بود. شایع ترین نوع تشنج، تونیک در 23 نوزاد(36/5%) و شایع ترین تیپ تشنج جنرالیزه در 47 نوزاد (75%) بود. 19 نوزاد (30%)MRI  غیرطبیعی داشتند. بر اساس جواب MRI تغییر در مداخله درمانی (جراحی مغز) در چهار نوزاد (6/3%) و تغییر در مداخلات تشخیصی (آزمایشات متابولیک) در 19 نوزاد (30%) صورت گرفت. نوزادانی که به روش سزارین به دنیا آمده بودند (46%) بیش از نوزادان با زایمان طبیعی (19%) و 0/01= P و نوزدان با تشنج موضعی (37/5%) بیش از نوزادان با تشنج عمومی(21%) (0/03= P MRI) غیر طبیعی داشتند. میانگین طول مدت بستری در نوزادان باMRI غیر طبیعی (2/76±12/32 روز) بیشتر از نوزادان با MRI طبیعی (2/82±8/57 روز) بود (0/02= P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، MRI مغز در پیدا کردن پاتولوژی داخل جمجمه ای ایجاد کننده تشنج نوزادی، در نوزادان متولد شده با سزارین جهت بررسی هیپوکسی موقع تولد و نیز تشنج موضعی، کمک کننده می باشد.

    کلیدواژگان: تشنج، نوزاد، تصویر برداری مغز، MRI مغز
  • محمدجواد پارساییان*، فاطمه عزالدینی اردکانی، الهه شفیعی راد، میترا رحیمی، محبوبه دانشور، صنم میربیگی صفحات 3067-3075
    مقدمه

    یکی از متدهای فراکتال آنالیز برای بررسی ساختار یک بافت اندازه گیریFractal Dimension (F.D) می باشد. F.D روشی کمی برای نشان دادن پیچیدگی ساختار با استفاده از یک عدد است. هدف از این مطالعه تعیین چگونگی تاثیرپذیری مقادیر F.D از تغیرات در شدت اکسپوژر، ولتاژ تیوب و زاویه اشعه ایکس می باشد.

    روش بررسی

    این تحقیق از نوع تحلیلی به‌روش Lab_Trial در 10 نمونه فک پایین انسانی خشک سالم و بدون شکستگی انجام گرفت. تصاویر دیجیتال پری‌اپیکال توسط دستگاه پری اپیکالFocus) Planmeca ،Finland) با زمان ثابت 2 میلی ثانیه و با تغییرات شرایط اکسپوژر و زاویه تیوب اخذ شد. به این صورت که ابتدا رادیوگرافی های پری اپیکال با 2 کیلو ولتاژ 60 و70 ، 2 میلی آمپر 400 و 500 و هم چنین 3 زاویه تیوب 5- ،0 ، 5+ درجه اخذ شد. محاسبه F.D با استفاده از نرم افزار Fiji (image j .nih.gov/ij) و روش Box counting انجام گرفت. داده‌ها درSPSS version 16 وارد شدند, جهت مقایسات آماری از آزمون کولموگراف اسمیرنف و mann whitney test و آنالیز واریانس چند طرفه و جهت مقایسات دوتایی از روش شفه استفاده شد.

    نتایج

    در بررسی مقایسه میانگین فراکتال در بین ولتاژ های 60 و 70 و بین زوایای 5- ، 0 ، 5+ درجه در تمام 10 مندیبل هیچ تفاوت معناداری مشاهده نشد و هم چنین در بین آمپرهای 400 و500 میلی آمپر فقط در یک مورد تفاوت معنادار (0/05<p) بود. سطح معناداری 0/05 در نظرگرفته شد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به عدم تاثیرپذیری میزان فرکتال دایمنشن محاسبه شده از کیلوولتاژ، میلی آمپر و زاویه تیوب این روش می‌تواند به عنوان ابزاری مفید در دندانپزشکی جهت بررسی ساختار استخوان اسفنجی و تغییرات در شرایط پاتولوژیک مختلف به کار رود و استاندارد سازی روش تصویر برداری پری اپیکال به منظور مقایسه الزامی نمی‌باشد.

    کلیدواژگان: فرکتال دایمنشن، ولتاژ، شدت جریان، رادیوگرافی دیجیتال دندانی
  • سحر خسروی، نرگس صادقی*، مهسا سادات موسوی صفحات 3076-3085
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بحث گروهی مادران بر میزان آگاهی و عملکرد دختران نوجوان درباره بهداشت بلوغ در مدارس دولتی متوسطه اول شهر قایمیه سال 1397 انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات مداخله ای نیمه تجربی و مجموعه طرح های پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. در این مطالعه دو مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شدند و از هر مدرسه 40 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جلسات بحث گروهی با شرکت مادران و به شکل دایره ای در طی 4 جلسه برای هر گروه مداخله هفته ای یک بار به مدت 40 دقیقه در مدت یک ماه انجام گرفت. در این پژوهش برای اندازه گیری میزان آگاهی و عملکرد آزمودنی ها از پرسش نامه استاندارد علیزاده چرندابی و همکاران (1393) و متغیر نگرش از پرسش نامه نگرش عیوضی و همکاران (1393) استفاده شد. مقایسه نمره میانگین متغیرها قبل و بعد از مداخله از آزمون های آماری تی تست و آنوا استفاده شد. کلیه عملیات آماری توسط نرم افزارSPSS version 16  انجام و سطح معنا داری 0/05<P در نظر گرفته شد استفاده شد.

    نتایج

    نتایج آزمون t مستقل نشان داد که پیش از مداخله میانگین نمرات آگاهی و عملکرد درباره بهداشت بلوغ بین دو گروه اختلاف معنادار نداشت (0/05  >P) این در حالیست که پس از مداخله میانگین نمرات آگاهی و عملکرد درباره بهداشت بلوغ در گروه مداخله به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (0/05  <P). 

    نتیجه گیری

    تحلیل یافته های این مطالعه، موید کارایی آموزش از طریق بحث گروهی در ارتقای آگاهی و عملکرد دختران نوجوان در خصوص بهداشت بلوغ جسمی بود. از این رو به مسیولان، مربیان بهداشت ومشاوران مدارس توصیه می شود که جلسات آموزشی مستمر را به صورت بحث گروهی برای مادران دختران نوجوان برگزار کنند.

    کلیدواژگان: بحث گروهی، بلوغ، آگاهی، عملکرد، آموزش
|
  • Leila Darabi, Farshad Homayouni Moghadam*, Mohammad Hossein Nasr Esfahani Pages 2993-3008
    Introduction

    Tissue engineering by using decellularized tissues has been attracted attention of researchers in the regenerative medicine. Extra cellular matrix (ECM) is a secretory product of cells inside the tissues with supportive and regulatory function for homing cells. ECM contains glycosaminoglycans (GAGs) and fibrous proteins. Each particular tissue has its unique ECM, especially brain, because of its limited capacity for renovation, which is noticeable during aging and brain injuries. Recent studies reported that decellularized brain could provide necessary ECM for growth and survival of neurons. The main available decellularization techniques are based on physical, chemical and enzymatic approaches. Regarding the fragility of brain tissue, decellularization methods have been optimized to three

    methods

    detergent, detergent enzymatic and physicochemical-enzymatic methods. Focusing on these methods, we performed this review to compare the efficacy and functionality of brain decellularization methods.

    Conclusion

    The decellularized tissue of the brain contains a variety of glycoprotein components that can be used in the preparation of engineered scaffolds for the survival of nerve cells as well as in the preparation of brain organoids. Brain tissue decellularization has been much more successful with the methods that use the chemical solvents Triton X100, trypsin, and DNase in combination with freeze-thaw cycles and low-speed centrifuges.

    Keywords: Neural tissue, Brain decellularization, Extracellular matrix, Proteoglycan, Tissue engineering, Neuron
  • Marieh Honarmand*, Ramin Saravani, Hossein Ansari, Iman Teimoori Pages 3009-3016
    Introduction

    Recurrent aphthous stomatitis (RAS) is defined by recurring ulcers restricted to oral mucosa in the patients with no other signs of systemic disease. The purpose of this study was to evaluate the salivary level of interferon gamma in patients with RAS.

    Methods

    In this case-control study, 30 patients with RAS (in Recurrence and recovery period) in the experimental and 25 healthy people as the control group were compared. Salivary interferon gamma level was evaluated by the use of ELISA method. Data were analyzed via SPSS version 16 software with Mann-U-Whitney test and Wilcoxon. P <0.05 was considered significant.

    Results

    The mean salivary interferon gamma levels were 45.01±31.02 pg/ml and 32.04±19.02 pg/ml in the patients with RAS and healthy individuals, respectively. (P>0.001). In addition, interferon gamma level was 45.01± 31.02 pg/ml and 58.03± 52.04 pg/ml in the recurrence and recovery periods, respectively. (P=0.67).

    Conclusion

    Salivary interferon gamma levels were higher in the patients with RAS than healthy individuals.

    Keywords: Recurrent aphthous stomatitis, Interferon gamma, Saliva
  • Elahe Darvishi, Mahsa Minadi, Somayeh Mirsadeghi, Behrang Shiri* Pages 3017-3029
    Introduction

    Much research has been carried out to improve drug delivery and targeted drug delivery to the body in order to minimize side effects, provide controlled delivery of the drug to the desired location and to achieve optimal therapeutic effects. Zeolitic imidazolate-8 (ZIF-8) is a subset of MOFs that are biocompatible, stable in the aquatic environment and have adjustable porosity. In addition, at pHs 5 or 6, the bond between imidazolate-zinc ions disappears and releases the drug. In this project, ZIF-8 was used as a curcumin carrier to improve the physicochemical properties and enhance the efficacy of lipophilic drugs in the treatment of cancer.

    Methods

    This research was a basic experimental study. ZIF-8 nanoparticles were fabricated by co-precipitation method.  . In addition, to prove their pH sensitivity, curcumin was first encapsulated in situ in ZIF-8 and characterized by XRD, SEM, TEM, DLS methods. Then its release was investigated at two pH of five and 7.4 saline phosphate buffer. Finally, In vitro study by MTT assay was performed on prostate cancer cell line (PC3). Data were compared by analysis of variance (ANOVA) using SPSS version 16 software.

    Results

    After characterization of the nanoparticles by the mentioned methods, it was found that the nanoparticle dimensions were between 80-60 nm and the nanoparticle dimensions with curcumin were between 120-110 nm.  In addition, in the synthesis of ZIF-8 nanoparticles, 72% of the drug was loaded, which is an acceptable amount.

    Conclusion

    These nanoparticles showed high capacity in the treatment of prostate cancer and minimal damage to healthy cells. It can be said that using this formulation for targeted drug delivery of cancer not only reduces the side effects of anti-cancer drugs but also increases their effectiveness and can also be used to deliver low-soluble or insoluble drugs in biological environments.

    Keywords: Targeted drug delivery, Cancer, Metal organic frameworks, Zeolitic imidazolate-8, Curcumin
  • Mohammad Narimani, Seyed Mohsen Nemati* Pages 3030-3043
    Introduction

    Obesity is emerging as a worldwide problem. Among the factors contributing to obesity, psychological distress and self-esteem seem to be of particular importance because stressful situations lead to eating disorders, lack of exercise and difficulty in regulating emotion. The aim of the present study was to investigate the relationship between psychological distress and self-esteem with anthropometric characteristics in obese children.

    Methods

    The research method was correlational and the research sample included 150 students in the age range of 10 to 14 years in the academic year of 2017-18 in Ardabil City. They were selected by purposive sampling. Data were collected using DASS42 questionnaire, Eysenck self-esteem questionnaires and anthropometric survey questionnaire. The collected data were analyzed by SPSS software version 16 and Pearson correlation test and multiple regressions. The data collected were analyzed by Pearson correlation test and multiple regressions.

    Results

    The results showed that the relationship between anxiety and depression with body mass index (BMI), waist to hip ratio (WHR) and abdominal volume index (AVI) was significant and the relationship between stress and body mass index (BMI) and abdominal volume index (AVI) was significant (p <0.05). Moreover, the relationship between self-esteem and BMI, WHR and AVI anthropometric characteristics was significant and this relationship was negative and significant (p <0.05). The regression results also showed that BMI was a stress reliever (p <0.05).

    Conclusion

    It can be concluded that anthropometric characteristics have a positive relationship with anxiety and depression and a negative relationship with self-esteem.

    Keywords: Psychological distress, Self-esteem, Anthropometric characteristics, Obese children
  • Fateme Hosseinzade, Hadi Tabesh*, Farah Farzaneh Pages 3044-3055
    Introduction

    More than one-third of women experience abnormal uterine bleeding (AUB) during their lifetime. One of the treatment methods of this disease is hormone therapy. Vaginal rings (VRs) containing progesterone hormones could be a good choice for treatment. In this study, the design and construction of a reservoir ring with the ability to release levonorgestrel hormone has been investigated.

    Methods

    In this experimental study, to make vaginal rings containing levonorgestrel, biocompatible silicone fibers were used, the two ends of which were connected with special caps. Different amounts of LNG including 0.1, 0.2 and 0.4 weight percent relative to paraffin were loaded into the fibers. These three prototypes were named RSC1, RSC2, and RSC3, respectively. The daily and cumulative release of LNG from these rings was measured by spectrophotometer and compared using SPSS software version 16 and analyzed by one-way ANOVA method.

    Results

    On the first day, there was a burst release that was different for these three prototypes depending on the drug loading percentage. From the second until thirtieth day for RSC3 and from forth until thirtieth day for RSC1 and RSC2, prolonged release was achieved and average daily release for RSC1, RSC2, and RSC3 were 24.10 ± 8.22, 41.77 ± 9.02 and 83.29 ± 5.07µg, respectively.

    Conclusion

    According to the findings, it is possible to design VRs capable of prolonged and sustained release of LNG for up to 30 days and control their daily release rate based on initial drug loading. This method may be a suitable alternative to oral hormonal pills in the treatment of AUB.

    Keywords: Vaginal rings (VRs), Silicone, Levonorgestrel (LNG), Drug Release, Abnormal uterine Bleeding (AUB)
  • Razieh Fallah, Mohammad Javad Asadi, Reza Nafisi Moghadam*, Mohammad Hossein Ahrar Yazdi Pages 3056-3066
    Introduction

    In neonatal period, brain magnetic resonance imaging (MRI) is the best neuroimaging to find etiology of seizure. The aim of this study was to evaluate brain MRI findings of neonates with clinical seizure and its effect on diagnostic and therapeutic interventions of newborn.

    Methods

    In a retrospective study, medical records and brain MRI findings of neonates with clinical seizure admitted to Neonatal Intensive Care Unit or Pediatric Ward of Shahid Sadoughi Hospital, Yazd, Iran from September 2018 and before were evaluated. The data were analyzed using SPSS version 16 software , the required indicators and tables were prepared and Fisher exact test and Chi-square test were used to determine the relationship between qualitative variables and independent t-test was used to compare the means in the two groups

    Results

    Twenty-five girls and 38 boys were studied. The cause of seizures was found in 94% and the most common cause of congenital hypoxia was in 22 infants (35%). The most common type of seizure was tonic in 23 infants (36.5%) and the most common type of generalized seizure was in 47 infants (75%). Brain MRI was abnormal in 19 neonates (30%). Based on the MRI results, there was a change in therapeutic interventions (brain surgery) in four infants (6.3%) and in diagnostic interventions (metabolic tests) in 19 infants (30%). Abnormal brain MRI was more frequent in neonates by cesarean section (46%)  than  normal vaginal delivery (19%), (p= 0.01) and also neonates with partial seizure (37.5%) had an abnormal MRI than  generalized seizure (21%), (p= 0.03). Mean of hospitalization days was longer in neonates with abnormal brain MRI (12.32±2.76 days) than neonates with normal MRI (8.57±2.82 days) (P = 0.02).

    Conclusion

    Based on the results of this study, brain MRI might be useful in finding intracranial pathology that causes seizure in neonates by cesarean section to detect birth asphyxia and in newborns with partial seizure.

    Keywords: Seizure, Neonate, Neuroimaging, Brain MRI
  • Mohammadjavad Parsaeian*, Fatemeh Ezoddini Ardakani, Elahe Shafiei Rad, Mitra Rahimi, Mahboube Daneshvar, Sanam Mirbeigi Pages 3067-3075
    Introduction

    One of the fractal analysis methods to examine the structure of a texture is fractal dimension (F.D.) measurement. F.D is a quantitative method to show the complexity of a structure using a number. The aim of this study was to determine the effect of different exposure conditions, voltages and angle of x-ray tube on F.D. values of mandibular bone.

    Methods

    This lab-trial analytical research was conducted on ten healthy, non-fracturing human mandibles. Periapical digital images were obtained by the Peri-Apical Focus (Planmeca, Finland) with a constant time of 0.2 seconds and changes in exposure conditions and angle of the tube. Periapical radiographs were obtained with 2 kV voltages of 60, 70, with2 mA of 400, 500, and 3 tube angles of -5, 0, +5 degrees. Data was analyzed by SPSS version 16 software  and Kolmogorov–Smirnov test, mann whitney testand ANOVA test.

    Results

    No significant difference was observed in fractal mean values between 60 and 70 kVp and among 5-, 0, 5+ degrees in all 10 mandibles.There was a significant difference between the 400 and 500 mA just in one case (p≤0.05).

    Conclusion

    Considering the incompatibility of the amount of calculated fractal dimension from kVp, mA and tube angle, this method can be used as a useful tool in dentistry to examine the structure of spongy bone and its changes in various pathological conditions. Then, standardize the periapical imaging technique to compare it is not necessary.

    Keywords: Factal dimension, Voltage, Amperage, Digital Dental Radiography
  • Sahar Khosravi, Narges Sadeghi*, Mahsa Sadat Mousavi Pages 3076-3085
    Introduction

    The effect of motherschr('39') group discussion on the level of knowledge and practice of adolescent girls about puberty health in public high schools in Ghaemieh in 2019.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental interventional study with a pre-test-post-test design with the control group. In this study, two schools were randomly selected and 40 students from each school were selected as a sample. Group discussion sessions with the mothers participated in a circular manner were held during 4 sessions for each intervention group once a week for 40 minutes for a month. In this study, the standard questionnaire of Alizadeh Cherandabi et al (2014) was used to measure the knowledge and performance of the students. T-test was used to compare the mean scores of variables before and after the intervention. All statistical operations were performed by SPSS Version 16 software and the significance level was considered P <0.05.

    Results

    The results of independent t-test showed that before the intervention, the mean scores of knowledge and practice about puberty health were not significantly different between the two groups (P> 0.05). The intervention was significantly higher than the control group (P <0.05).

    Conclusion

    The analysis of the findings of this study confirmed the effectiveness of education through group discussion in promoting the knowledge and practice of adolescent girls about physical puberty health.  Therefore, officials, health educators and school counselors are advised to hold regular training sessions as a group discussion for mothers of teenage girls

    Keywords: Group discussion, Puberty, Knowledge, Practice, Education